lantaarnpaal kop led ELum 1

lumenia logo

   
Benamingstraatverlichting
soortlantaarnpaal kop
TypeE lum 1
ArikelnummerAantal LED's - Wattage - lumenAdviesverkoopprijs incl. B.T.W *
08.010.0108 led - 10 w - 1100 lm€ 425,00
12.030.01012 led - 30 w - 3320 lm€ 475,00
24.060.01024 led - 60 w - 6400 lm€ 650,00
24.080.01024 led - 80 w - 8400 lm€ 675,00
3701001195muurbevestiging€ 85,00
Algemene informatie
Afmetingen660 x 300 x 61 mm
Lichtkleur4000 K
Levensduur L80B10> 300.000 uur
Materiaal behuizingaluminium
Voor masttop60 mm
Aanbevolen masthoogtetot 9 meter
Gewicht7 kg
Werktemperatuur – 40 tot + 55 C.
Stroom230v / 50Hz.
CRI≥ 70
Electrische beschermingKlasse I
Piekbescherming opties10KV / 6k: (Class I)
aanvullund DPF 10KV / 10 kA
BeschermingsklasseIP66 (volledig beschermd tegen stof en waterstralen van alle kanten)
Verstelbaarin stappen van 5 graden verstelbaar van 0 – 90 graden
KleurRAL 7037 stofgrijs
COStot 140 lm/W
Oververhittingsbeveiligingja
Vermogensreductieja
Tijdafhankelijke lumenja
CLOja
Piekbescherming optiesoptioneel
Besturingsoptiesoptioneel

* Bovenstaande prijzen zijn gebaseerd op 10 stuks, bij andere aantallen kan de prijs afwijken.

De E LUM serie  hightech LED lantaarnpaalkop heeft een modern, zeer plat,  aerodynamisch uiterlijk en is gemaakt van moderne materialen die ook gebruikt worden in de automobiel en medische industrie.
Door het modulaire concept kan het armatuur snel en efficiënt aangepast worden aan andere wensen en is het ecologisch afbreekbaar aan het eind van zijn levensduur.
Het bovenste, dragende deel van het armatuur en de rotor zijn gemaakt van een kwalitatief hoogwaardige, lichtgewicht aluminium legering, die beschermd wordt door een dunne poedercoating, die de lamp beschermd tegen oxidatie in zelfs de meest barre weersomstandigheden.
Het onderste deel is gemaakt van ASA kunststof,  bekend om zijn UV- en weerbestendigheid en  lange levensduur.
De lamp is zo ontworpen dat er een natuurlijke luchtcirculatie plaatsvindt en daardoor een exceptionele warmte overdracht, wat belangrijk is voor een lange levensduur.
Het grote oppervlak en koelribben op het bovenste deel van de lamp maken zelfs warmte overdracht mogelijk bij omgevingstemperaturen hoger dan 50C.
LED
De LED diodes en de printplaat vormen een LED module die vastzit aan de aluminium behuizing met een speciale thermo-geleidende beugel.  De LED module heeft tussen de 8 en 96 diodes.  Het onderliggende element van de printplaat is FR4 materiaal waardoor directe warmteoverdracht naar het koelgedeelte d.m.v. thermische verbindingen plaatsvindt. Men maakt gebruik van bekende merken als Cree en Philips met een efficiency tot 150 lm/W.
ELEKTRONICA
De elektronica voor de stroomtoevoer is heel belangrijk voor de werking van de lamp en bepaalde vaak de levensduur.  Nu is dit geïntegreerd in een deel van de lamp, geheel gescheiden van de LED module, waardoor de temperatuur met meer dan 30% verlaagd wordt terwijl de efficiency, de betrouwbaarheid en de kwaliteit verbeterd worden. Dit onderdeel gaat nu tot 80.000 uur mee.
Door het plaatsen van programmeerbare besturing wordt er een uniek niveau van aanpasbaarheid en extra functies bereikt. Men heeft ook over de toekomst nagedacht en in het bijzonder de snelle ontwikkeling van LED chips. Als de LED module ooit vervangen moet worden met een nieuwer, efficiënter exemplaar dan behoeven alleen de geprogrammeerde functies van de besturing te worden aangepast om opnieuw optimale efficiency te bereiken.
GEAVANCEERDE ELEKTRONICA
De E LUM lampen besparen energie en CO2 uitstoot m.b.v. intelligente afstelling.
De lamp kan afgesteld worden d.m.v. het DALI systeem, door analoge 1-10 V invoer, voorgeprogrammeerde instelling en met de AmDim functie.
INSTALLATIE
Het veiligheidssysteem in de rotor voorkomt dat de lamp per ongeluk kantelt tijdens het instellen, demonteren of plaatsen van een lamp.
Speciale aandacht is besteed aan het monteren van het armatuur op de paal, aangezien deze met 4 schroeven vast wordt gezet volgens de strengste internationale regels en aanbevelingen.
GEEN LICHTVERVUILING
Het armatuur is zo ontworpen dat er geen lichtvervuiling optreedt.
Door het horizontaal positioneren van de LED plaat op de onderplaat vindt er ook geen verblinding plaats.
ONDERHOUD EN RESERVE DELEN
Door de hoge kwaliteit van de behuizing van het armatuur hebben we ons een hoog doel gesteld om onderhoud te vereenvoudigen. Met een modulair concept en een schroefloos verbindingsstuk is het upgraden met een nieuwe, efficiëntere LED module of aandrijving snel en gemakkelijk uit te voeren.
De LED module en elektronische plaat kunnen in een ogenblik vervangen worden.
Alle andere individuele elementen kunnen ook een upgrade krijgen.
LEVENSDUUR
Omdat we milieubewust zijn gebruiken we materialen die een lange levensduur hebben om zo energie te besparen en CO2 uitstoot te beperken. We gebruiken geen kwik of andere zware metalen.
De samengestelde delen worden vervaardigd in overeenstemming met de EC richtlijn 2002/95/EC, RoHs. (over het verminderen van het gebruik van bepaalde gevaarlijke stoffen in elektrische en elektronische apparatuur).  We denken groen voor een betere toekomst !
U krijgt 5 jaar fabrieksgarantie.
LENZEN
Omdat we ons er van bewust zijn dat een veilige en kwalitatief hoge lichtverdeling een secundaire lens nodig heeft, hebben we hier grote aandacht aan besteed. We hebben een brede reeks lenzen om in ieder afzondelijk geval tot een optimale lichtverdeling te komen.
De lenzen zijn gemaakt van PMMA, een material dat UV-bestendig is en niet geel wordt tijdens zijn levensduur. 
Een speciaal glas neutraliseert het verblindend effect en beschermt de lenzen tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals uitlaatgassen, opwaaiend zand, zure regen en vandalisme.
Het binnenste deel van het armatuur is opgebouwd uit kleurschakeringen die de hoogste lichtopbrengst garanderen als het van het glas reflecteert. 
Met het condensatie ventiel verzekeren we luchtdoorvoer, hetgeen belangrijk is tegen verblinding zonder de IP klasse aan te tasten.
Standaard wordt de 010 lens gemonteerd.
Deze lens is geschikt voor grotere afstanden tussen de lichtpunten en hogere montagehoogtes. Hogere uniformiteit.
Wilt u een alternatief zien? klik dan hier.
Uitleg over verschillende features en opties vindt u hier.
Heeft u een vraag over deze LED lantaarnpaalkop ?
Bel ons op 0172-424100 en wij adviseren u graag,
Mailen kan uiteraard ook via info@olman.nl