Lampen & Verlichting voordelig online kopen bij Lampen Online.com

Of u nu op zoek bent voor uzelf of een cadeau nodig heeft voor iemand anders, het grootste aanbod verlichting en lampen van bekende merken zoals Philips, Massive, Eglo, SLV, Bloom en Konstsmide tegen zeer scherpe prijzen vindt u bij LampenOnline.com. 

Het assortiment omvat zowel functionele als sfeervolle verlichting voor uw woning of bedrijf. Naast de verlichtingsarmaturen kunt u ook terecht voor lichtbronnen ter vervanging van uw kapotte lampjes, vooral het aanbod philips lampen zoals halogeenlampen, spaarlampen en led lampen is uitgebreid te noemen. Ons assortiment wordt zeer regelmatig ge-update en we streven er naar om nieuwe lampen & verlichtingsarmaturen zo snel als dat ze beschikbaar zijn aan u te kunnen leveren.

Voor de verschillende soorten lampen kunnen er afwijkende regels van toepassing zijn op het gebruik hiervan. Met name aan badkamerlampen en buitenlampen worden in verband met gebruik in een vochtige omgeving speciale eisen gesteld, deze verlichting moet namelijk (spat) waterdicht zijn. Met ingang van 1 oktober 2016 zijn de activiteiten van Lampen Online B.V. ook uitgebreid met e-fulfilment onder de naam PUPS fulfilment, u kunt als webshop ook terecht bij ons voor de verwerking van uw webshoporders, voor meer info: stephan@lampenonline.com. PUPS fulfilment verwerkt en verpakt de orders met uitsluitend milieuvriendelijk opvulmateriaal, shredder karton

Naast dat u eenvoudig en veilig online lampen en verlichting bij ons kunt kopen willen wij u ook van zoveel mogelijk informatie voorzien om u te helpen bij het maken van de keuze voor de juiste lampen en het opstellen van het ideale lichtplan.  

Het bedrijf achter de lampen webshop LampenOnline.com heeft inmiddels 16 jaar ervaring binnen de e-commerce markt, zijn al gestart in 2008 met de online verkoop van lampen en verlichtingsarmaturen. Vanaf de eerste dag ook aangesloten bij de belangenvereniging Thuiswinkel.org en dit bied onze klanten zekerheid en vertrouwen dat alles volgens de daarvoor bestemde wettelijke regels afgehandeld wordt. Veel van onze lampen kunnen we uit voorraad leveren, echter niet alle 16.000 artikelen kunnen we tegen onze lage verkoopprijzen op voorraad houden en zijn we afhankelijk van de voorraad bij de fabrikant. 

Kenniscentrum verlichting

Om u als klant ook van dienst te zijn met informatie hebben wij speciaal het kenniscentrum verlichting in het leven geroepen, op deze pagina vindt u de betekenis van veel gebruikte begrippen met betrekking tot het onderwerp verlichting en lampen. Deze informatie breiden we wekelijks uit om zodoende op elke vraag een antwoord te bieden. Staat uw antwoord er niet bij? Mail ons uw vraag en we zullen u van de benodigde informatie voorzien. Tevens plaatsen wij regelmatig berichten in ons verlichting blog, op deze berichten kunt u ook uw reactie geven of vragen stellen over lampen en verlichting, op zoek naar specifieke lampen >>> sitemap LampenOnline.

SLV Numinos

Nieuw in 2020 / 2021, SLV Numinos, 1 armaturensysteem met duizend mogelijkheden, bekijk hier het totale aanbod Numinos van SLV >>> SLV Numinos

Lichtplannen en lichtadvies

Naast dat u bij ons terecht kunt voor de aankoop van standaard verlichting voor uw woning bieden wij ook de mogelijkheid om in samenwerking met onze lichtadviseur een lichtplan voor uw woning te maken. Op basis van uw interieur, smaak en indeling van bijvoorbeeld de huiskamer zal onze adviseur met u kijken naar de meest geschikte verlichting zoals hanglampen, plafondlampen en eventueel waar mogelijk, wandlampen. Met name wandlampen worden vaak overgeslagen vanwege het ontbreken van voldoende 230 volt aansluitpunten in de muur, bij een grondige verbouwing kunt u deze vanzelfsprekend hier in mee nemen. Voorafgaand aan deze verbouwing dient u dan al wel een interieurplan met bijbehorend lichtplan te hebben.

LampenOnline heeft tevens een zeer uitgebreid assortiment op het gebied van projectverlichting en kunnen hier voor grote aantallen zeer interessante kortingen bieden, het kan hierbij gaan om verlichting van kantoren, winkelverlichting of verlichting voor uw beursstand voor bijvoorbeeld displays. Mocht u advies willen van een licht professional, dan is dat uiteraard ook mogelijk, dit kan u vooral als het gaat om winkelverlichting enorm helpen, verlichting is nergens zo belangrijk als in een winkel, dat bepaalt mede hoe de verkoop in winkel zal zijn.
Projecten in de horeca zijn we ook bekend mee, vooral railverlichting is op dit gebied zeer praktisch en het meest toegepast, u kunt dan namelijk aan de hand van een steeds wijzigende inrichting de verlichting op rail mee veranderen, railspots zijn makkelijk te verplaatsen. Dhl servicepunt breda

Verlichting op basis van energiezuinigheid

Inbouwspots

In onze webshop vindt u een zeer groot assortiment inbouwspots, in veel verschillende kleuren en geschikt voor diverse maten voor wat betreft inbouwhoogte en zaagmaat (diameter), enkele zeer populaire inbouwspots zijn:

SLV 113491

SLV 112911

SLV 112910

SLV 113511

SLV 113510

SLV 111361

SLV 113490

SLV 111360

SLV 115510

SLV 115520 (SLV Kadux)

SLV 113461

SLV 111716

SLV buitenverlichting

Ook op het gebied van buitenverlichting heeft SLV en zeer ruim aanbod, van prikspots voor de tuin tot grondspots en stijlvolle wandlampen voor buiten. Voor elk type buitenverlichting is er wel iets te vinden;

SLV 227410

SLV 227418

SLV 227419

SLV 232535

SLV 227680

Spanningsrail & spots SLV

SlV is dè specialist als het gaat om railverlichting. spanningsrail, railspots en hanglampen voor aan spanningsrail, zeer populair zijn o.a.:

SLV 143390

Led verlichting 

Mocht u bij de keuze van uw lampen voornamelijk geinteresseerd zijn in de energiezuinigheid, led verlichting ligt dan het meest voor de hand maar ook van diverse soorten lichtbronnen zijn energiezuinige alternatieven; halogeenlampen, spaarlampen of led lampen. Voor bijna iedere fitting / lampvoet is er tegenwoordig al een alternattief te verkrijgen van deze soorten lampen. Hieronder zetten we voor u de voor -en nadelen op een rijtje om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Verlichting met spaarlampen

Het komt regelmatig voor dat we nieuwe verlichting met verpakkingsschade, verlichting zonder verpakking of lampen waar te veel voorraad van ligt tegen zeer lage prijzen aanbieden, deze speciale aanbiedingen vindt u hier >>> Goedkope lampen

Wifi lampen

Een zeer energiezuinig alternatief vindt u onder de wifi lampen, dit zijn led lampen die u kunt aansturen vanuit een app op uw telefoon of tablet. Meest bekende voorbeeld van dit type lampen, is Philips Hue. De hue lampen maken draadloos verbinding via de bridge, die aangesloten zit op uw router en zodoende via wifi kan worden aangestuurd. Het assortiment wifi lampen van Philips bestaat uit een E27 White, een E27 White and Color en GU10 White and Color variant. 

Hoe maak ik de juiste keuze maken voor lampen en waar kan ik ze aanschaffen?

Waar moet ik op letten bij aanschaf van lampen?

Bij de aanschaf van uw lichtbronnen voor uw verlichting is vanzelfsprekend op de eerste plaats de fitting leidend, er zijn tientallen soorten fittingen voor o.a. 12 volt en 230 volt verlichtingsarmaturen. De meest voorkomende lamp heeft een E27 schroeffitting, ook wel Edison fitting genoemd. Dit type fitting kent u van de aloude gloeilamp en in een latere fase van halogeenlampen en spaarlampen. Welke soorten we onderscheiden en waar u verder op dient te letten leggen we hieronder uit. 

Welke soorten lampen zijn er?

Een van de alleroudste lampen zijn de gloeilampen, sinds enkele jaren zit op de productie hiervan een verbod, hier en daar zijn ze zeker nog wel te krijgen maar als de voorraden op zijn, is het echt definitief gedaan met de gloeilamp. We hebben momenteel de volgende alternatieven voor de gloeilamp:

-spaarlamp

-halogeenlamp

-led lamp

Deze laatste is de meest energiezuinige en duurzame lamp van de 3. In verhouding tot het gebruik geven led lampen het meeste licht, en gaan ze ook nog eens vele malen langer mee. Sommige led lichtbronnen hebben een te verwachten aantal branduren van wel 20.000. Dit is ruim 20x zo veel als een halogeenlamp met een gemiddelde levensduur van 1000 branduren.

Welke lampen geven warm licht? 

Over het algemeen wordt het licht van een gloeilamp door iedereen nog als het meest warm en sfeervol ervaren, de lat is daarmee hoog gelegd voor alle opvolgers die een stukje energiezuinger zijn. De directe opvolger, de halogeenlamp evenaart deze warme kleur van het licht het meest. Vooral door de goede dimbaarheid van halogeen ontstaat een warme zachte uitstraling van het licht. De kleur van het licht van een lamp wordt uitgedrukt in Kelvin, afgekort K. Op de verpakking van de meeste (zo niet alle) lampen ziet u bijvoorbeeld, 2700K, 3000K, 4000K of 6500K. Deze waarde uitgedrukt in Kelvin geeft de kleurtemperatuur aan en hoe lager het aantal K, hoe warmer het licht. 2200K is bijvoorbeeld heel warm wit, tegen de kleur oranje aan, terwijl 2700K en 3000K staan voor warmwit, 4000K voor koelwit en 6500K voor daglicht wit. 6500K wordt veel toegepast in ruimtes zonder ramen of minimaal natuurlijk daglicht. Ook bij sommige beroepen waarbij helder fel licht wenselijk is wordt deze kleur toegepast.

Welke lampen zijn dimbaar?

Over het algemeen kun je stellen dat alle halogeenlampen die toegepast worden in onze woning zonder meer dimbaar zijn. Of nu gaat om een halogeen reflector lamp E27 of GU10 halogeen voor in opbouw -of inbouwspots, standaard met een halogeen/gloeilamp dimmer zijn deze prima te dimmen. Anders wordt het als we kijken naar spaarlampen en led lampen, hierbij mag u er niet bijvoorbaat vanuit gaan dat deze altijd te dimmen zijn, het moet expliciet op de verpakking vermeld staan. Qua type dimmers wijkt het bij led lampen ook nog eens af en dat er een aparte dimmer wenselijk is. Meeste fabrikanten hebben hun led lampen uitvoerig getest en brengen zelf per merk schakelmateriaal een lijst uit met dimmers die hun voorkeur hebben. 

Hoeveel licht geeft mijn lamp?

Om een goede vergelijking te kunnen maken tussen lampen heb je inzicht nodig in de verhouding van het verbruik van een lamp in Watt tot de lichtopbrengst in lumen. Oftewel, de hoeveelheid licht wordt uitgedrukt in het aantal lumen, dat is zo'n beetje de beste manier om een vergelijking te kunnen maken. Het is leuk om te weten als een halogeen GU10 lamp 35W verbruikt en de led variant slechts 4,5W maar ook logisch als deze maar de helft van de lichtopbrengst heeft. Als ze beide qua lumen ook voor 250 lumen lichtopbrengst hebben, dan wordt het interessant. Op 10 lampjes in een huiskamer met GU10 inbouwspots heb je dezelfde lichtopbrengst, maar slechts een fractie van het verbruik, namelijk 10 x 4,5W = 45W totaal in plaats van 10 x 35W = 350W. Dit levert u een enorme besparing op, zonder in te leveren op lichtopbrengst, die is gelijk gebleven zoals we gezien hebben. 

Waar kan ik goedkoop lampen kopen?

Uiteraard bij LampenOnline, we hebben niet de volumes van grote retailbedrijven maar kunnen lichtbronnen rechtstreeks inkopen bij de meest bekende fabrikanten en daardoor toch redelijk lage verkoopprijzen hanteren. Naast de meest bekende lampen fabrikanten zoals Philips, Osram, Bailey en Sylvania zijn er ook tal van andere merken op de markt. Kunnen een prima en gelijkwaardig alternatief bieden en vaak nog iets goedkoper ook. 

Welke merken verlichting zijn er?

De concurrentie op het gebied van verlcihting is enorm, talloze fabrikanten mengen zich in de strijd om een huis of bedrijf te mogen verlichten. Bekende merken voor consumenten verlichting zijn:

-Philips
-Massive
-SLV
-Eglo
-Konstsmide
-Steinhauer
-Lucide
-Trio Lighting
-Brilliant

Praktische informatie over lampen

Hoe lang gaan lampen mee?

De levensduur van lampen is onder andere afhankelijk van het type lamp, we zagen al eerder dat led lampen gemiddeld genomen het grootst aantal te verwachten branduren hebben en halogeenlampen het minst. Het gemiddeld aantal te verwachten branduren is voor fabrikanten wettelijk verplicht om dit op de verpakking te vermelden, het blijft immers een schatting op basis van uitgevoerde testen, Exact is dit niet weer te geven want dan zouden ze het aantal uren al gebrand moeten hebben.  

Hoe moet ik een lamp vervangen?

Een lamp vervangen kan op verschillende manieren en is afhankelijk van de lampvoet en fitting in het armatuur, een E27 lamp met schroeffitting is niet zo moeilijk, is gewoon een kwestie van draaien, dit geldt ook voor de kleine variant E14. Op een GU10 lamp moet u met de toppen van uw vingers kracht uitoefenen en naar links draaien om de lamp los te kriijgen, maar de meeste lampen trekt u uit zijn fitting en kunt u ook eenvoudig vervangen door een nieuwe lamp er in te duwen. Mocht u er niet uit komen, neemt u dan contact op met onze klantenservice en we helpen u graag verder. 

Waar lampen in te leveren?

Kapotte of opgebrande spaarlampen, led lampen en tl buizen kunt u vanuit het oogpunt van milieuvriendelijkheid het beste inleveren bij een wecycle inleverlocatie, deze stichting zorgt er voor dat de lampen dan op de juiste manier en zonder enige schade voor de gezondheid en het milieu verwerkt worden. Met ingang van 01 juli 2017 kunt u dit ook bij LampenOnline doen, wij hebben onlangs van Wecylce een inleverbak ontvangen en u bent van harte welkom met uw opgebrande of kapotte lamp. 

Welke lampen kan ik allemaal nodig hebben voor in en rondom mijn woning?

Als het gaat om verlichting voor uw woning en rondom onderscheiden we voor binnen decoratieve verlichting, deze geven uw interieur een bepaalde sfeer mee en zorgen ook voor sfeervol en gezellig licht. En daarnaast functionele verlichting, op bepaalde plaatsen is het essentieel om goed te kunnen zien, bijvoorbeeld in de badkamer bij de spiegel of in de keuken de verlichting voor het (keuken) werkblad. Met uitzondering van de badkamer hoeft u voor alle ruimtes binnen zoals woonkamer, slaapkamer, keuken, hal, zolder en toilet geen rekening te houden voor wat betreft de elektrische aansluiting en veiligheid van armaturen.

Waar dien ik op te letten bij de aanschaf van buitenlampen?

Buitenlampen en verlichting voor buiten zoals gevel wandlampen, tuinverlichting en grondspots dienen bestand te zijn tegen alle weersomstandigheden. Afhankelijk van de plaats van installatie wordt er rekening gehouden met de vereiste IP waarde, deze IP waarde bestaat uit 2 getallen, bv. IP67. Het eerste getal staat voor de stofdichtheid van het armatuur en het tweede cijfer staat voor de mate van waterdichtheid oftwel in hoeverre is het amratuur bestand tegen druppels / waterstralen. Een wandlamp voor buiten heeft voldoende bescherming tegen neerslag en daarvoor is IP44 al voldoende, terwijl een grondspot in de tuin (onder een boom bijvoorbeeld) tegen veel neerslag van bovenaf bestand moet zijn en die dient dus betere bescherming te bieden, je komt dan ook uit bij grondspots op IP67.

Waar dien ik op te letten bij de aanschaf van badkamerlampen?

Verlichting voor de badkamer dient in verband met vochtigheid ook te voldoen aan bepaalde eisen zodat het veilig is, ons advies bij bijvoorbeeld badkamer inbouwspots die ook boven de douche gebruikt worden, zorg ervoor dat ze minimaal 12 volt zijn en bij voorkeur over de IP waarde IP65 beschikken, in die combinatie is het zeer veilig en kunt u met een gerust hart genieten van een bad of douche in combinatie met sfeervolle verlichting. Naast inbouwspots of een centrale badkamer plafondlamp voor algemene verlichting hoort er ook bij de spiegel goede verlichting aanwezig te zijn. Het gezicht van voren belicht middels een wandlamp of ingebouwde spiegelverlichting heeft de voorkeur zodat dames make-up goed kunnen opbrengen en de heren optimaal licht hebben bij bijvoorbeeld het scheren.

Waar dien ik op te letten bij de aanschaf van hanglampen voor boven mijn tafel?

Waar dien ik op te letten bij de aanschaf van inbouwspots voor een verlaagd plafond?

Kan ik bij LampenOnline ook terecht voor verlichting voor mijn bedrijf?

Tips voor de aanschaf van kantoorverlichting

De juiste verlichting voor een werkplek thuis of op kantoor is van essentieel belang, uzelf of uw werknemer zit gemiddeld op een werkdag wel 8 uur achter zijn bureau op bijvoorbeeld een computer te werken, de verkeerde kantoorverlichting kan tot klachten leiden en verzuim als de situatie voor lange tijd niet optimaal is. 

Tips voor de aanschaf van winkelverlichting

Afhankelijk van het type product u verkoopt in uw winkel speelt de verlichting een grote rol, bij kleding bijvoorbeeld is het wel zo prettig dat uw klant een goed en juist beeld heeft van de kleur van de kleding in het rek. Ze moeten kunnen beoordelen of een kledingstuk qua kleur past bij hun smaak en dat de trui die in de winkel groen leek, buiten meer blauw bleek te zijn, dit is een extreem voorbeeld maar bij het verkeerde licht kan de indruk van de kleur zeer zeker afwijken met de kleur in het daglicht als u buiten staat.   

Tips voor de verlichting van mijn restaurant / hotel

 

Weblog
Beoordelingen
5511

Bram Breebaart: "Bestelling prima geregeld en binnen de gestelde tijd."

25 nov. 2015

Anoniem: "prima"

28 apr. 2015