Sugg optieken

VERLICHTINGSTECHNOLOGIE

 Met de introductie van de nieuwe BS5489 verlichtingsnormen in 2003 veranderden de methodes om tegemoet te komen aan de nieuwe eisen die aan verlichting worden gesteld,  met als doel  effectieve verlichting te verschaffen met verminderde lichtniveaus waarbij gebruik gemaakt wordt van wittere lichtbronnen.

Hierdoor vermindert het stroomverbruik terwijl geen compromis gesloten wordt inzake de uitstraling van het nachtelijk straatbeeld of de openbare veiligheid. 
Dit wordt dan gekoppeld aan het ’s nachts gedeeltelijk dimmen of uitzetten van de verlichting om verspilling van energie te verminderen. 

Sugg heeft een serie optische oplossingen die geschikt zijn voor zowel heldere als gecoate lampen inclusief fluorescerentie lampen, waardoor een breed scala voor een verscheidenheid aan toepassingen wordt geboden.

Met de nieuwe LED mogelijkheden kan veel stroomverbruik vermindert worden terwijl het straatbeeld hieronder niet behoeft te leiden. 

Sugg biedt een ontwerpservice waar oplossingen kunnen worden voorgesteld voor het te verlichten terrein en door overleg met de klant kan een voorstel gemaakt worden waarbij rendement, onderhoud en gebruikskosten, in gelijke mate beschouwd kunnen worden om tot de gewenste oplossing te komen.

 LARGE ROAD LIGHTING OPTIC

sugg large road lighting optic
Uitstekend geschikt voor snel- en hoofdwegen waar verlichting voor het autoverkeer belangrijk is.  Dit optiek biedt gelijkmatige verlichting en effectieve lichtverbruiksoplossingen.  Ideaal voor montage hoogtes van 6 tot15 m, afhankelijk van het gekozen armatuur en de ligging van de weg.  Dit optiek wordt gebruikt voor de behoeften van  lichtcategorieën ME1/CE0 tot ME3/CE2 waarbij gekozen kan worden uit een brede reeks van armaturen en lichtbronnen. Zie de individuele informatiebladen voor meer details.

SMALL ROAD LIGHTING OPTIC

sugg small road lighting optic
Verschilt in grootte  en lichtopbrengst met de grotere unit, want deze optiek is ontworpen om in kleinere armaturen te passen en oplossingen te bieden voor kleinere wegen en straten waar de montagehoogtes lager zijn en meer licht nodig is voor voetgangers. Deze optiek heeft een beperkte wattage reeks die bepaald wordt door het formaat lamp, maar past niettemin bij een brede reeks armaturen en lichtbronnen. Wordt veel gebruikt voor het verlichten van straten en trottoirs in woonwijken. ME3/CE2>ME6/CE5/S3.  Geeft een gecontroleerde lichtverdeling en heeft een vrijwel geen licht naar achteren om lichtvervuiling te voorkomen.

 LED ROAD LIGHTING MODULE

sugg led road lighting module
Sugg gebruikt een asymetrische optische unit die gemakkelijk kan worden gemonteerd in een brede reeks armaturen. Deze unit heeft een vast rendement wat betreft opbrengst,  maar waar hogere eisen worden gesteld kunnen meerdere units gemonteerd worden, om te voldoen aan ME4/CE3/S1>ME6/CE5/S3.

Gemonteerd in een lantaarn op5 m bij een 5 m brede weg en 25 mtussenruimte zal dit leiden tot een  gemiddelde van 5lux (S4).

Hierdoor wordt een  rendabele LED oplossing geleverd voor allerlei toepassingen en gekoppeld met het gedeeltelijk ’s nachts uitzetten van de verlichting kan dit het stroomverbruik verminderen.

 CYCLE OPTIC

sugg cycle optic
De Cycle optic biedt  langwerpige licht dat gelijkmatig verspreid wordt aan beide zijden van de mast en is daardoor ideaal voor gebruik op voet- en fietspaden, parkeerterreinen en dubbelbaans wegen waar de masten in het midden van de weg staan.

FULL LENGTH GLASS REFRACTOR

sugg full length glass refractor
In deze refractor zitten verticaal gecoate lampen and dit biedt een verticaal element aan lichtprojecten waar kolommen worden gebruikt voor het aanlichten van bijv. smalle straten met hoge gebouwen.  Deze optie maakt het mogelijk om een verticale lichtbundel te maken die het gebied verlicht waardoor alles beter zichtbaar wordt. Deze unit wordt ook gebruikt in de Sugg pilaarlampen die14 mtussenruimten leveren door een gelijkmatig verlichte facade van onderaf.